Siirry suoraan sisältöön
Siltamäen lähiö rakenteilla 1970-luvun alussa.
Siltamäen lähiö rakenteilla 1970-luvun alussa. Kuva: Kati Kylänpää / Helsingin kaupunginmuseo.

Siltamäen inventointi Helsingissä

”Siltamäen inventointi- ja kehittämisselvitys on laadittu Helsingin kaupungin lähiöprojektin toimesta vuosina 2006–2008 yhteistyössä Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston, rakennusvalvontaviraston ja Helsingin kaupunginmuseon kanssa. Selvityksen tavoitteena on Siltamäen kehittäminen alueen ominaispiirteitä ja 1970- luvun suunnitteluperiaatteita kunnioittaen. Selvityksessä tuodaan esiin Siltamäen alueen arvot ja tutkitaan miten alueen alkuperäiset suunnitteluperiaatteet ovat toteutuneet alueella.

Selvityksessä esitetään koko aluetta koskevat alueelliset kehittämistavoitteet ja asuntoyhtiöille suunnatut rakennusten, pihojen ja pysäköintialueiden korjaustapaohjeet. Ohjeiden avulla kehitetään ja korostetaan niitä tekijöitä, jotka ovat alkuperäisen suunnitelman mukaisia ja vahvistavat alueen identiteettiä ja ominaisleimaa. Korjaustapaohjeissa esitetään mm. pesubetonijulkisivujen vaihtoehtoiset korjauksen tavat. Lisäksi esitetään kohdat, joiden avulla asumisen laatua voidaan parantaa.”

Siltamäen kontaktikaupunki: inventointi, arvotus, kehittäminen, korjaustapaohjeet. Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston julkaisuja 2009:3 (pdf)

Lataa pdf

Sivuston evästeet

Tervetuloa Rakennettu hyvinvointi -sivustolle. Tämä sivusto käyttää evästeitä.